WFD – Foodstad Ede

Dit jaar vond de World Food Day plaats in en rondom de Mauritskazerne in Ede. World Food Day is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en de Gemeente Ede in samenwerking met Wageningen University & Research, Rabobank Gelderse Vallei en Rabobank Vallei & Rijn en de Provincie Gelderland. De bezoekers ontdekten in Ede het verhaal achter hun eten in tientallen workshops, debatten, films en excursies.

Gemeente Ede was dit jaar hoofdsponsor van het World Food Day en ze pakten flink uit met een imposante beursstand genaamd “Tuin van Ede” van 8 x 10 meter. Naast gemeente Ede waren ook Regio Foodvalley, WFC, LTO, Herenboeren en Aeres aanwezig bij de stand.

Samen zorgen we voor de groei

De Tuin van Ede is een fysieke tuin waarin de verschillende elementen van het Foodverhaal van Ede wordt verteld. De Tuin bestaat, net als een echte tuin, uit verschillende tuinvakken zoals een bloemenperk, een stuk moestuin, een plantenkas of een betegelde plek om te zitten. Maar er is nog veel meer mogelijk, denk aan: proeftuin, achtertuin, voortuin, tuinfeest, akkertuin, bostuin, theetuin, speeltuin, rotstuin, moestuin.

Voor de Tuin van Ede geldt; De gemeente biedt de bodem, de partners zaaien en samen zorgen we voor de groei. Net als in de ‘echte’ wereld. De stand is inspirerend en interactief, bovenal nodigt het uit tot reflectie en gesprek. De Tuin van Ede is herkenbaar en een blikvanger op elk evenement.

We hebben het concept voor dit evenement iets aangepast. Er lagen grote grasmatten als ondergrond, in de kas was een klein laboratorium gerealiseerd, naast de kas was een mooie stretchtent geplaatst waar de diverse plots onder stonden en er vond zelfs een foodbattle tijdens het evenement plaats. Verder konden de bezoekers een koe melken, op de foto als Herenboer, er was een Eiwit actie en je kon mee doen met de Regio Foodvalley quiz.

Stralende zon, veel bezoekers en een geweldige locatie. Gemeente Ede mocht veel positieve en enthousiaste reacties ontvangen en het was voor alle deelnemers een geslaagd evenement met ruim 5.000 bezoekers.

Bent u benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

© 2004 - 2023 | Youngwise B.V. - Het bureau uit Ede voor live communicatie & event marketing.