WEpods

De WEpod is het zelfrijdende voertuig dat vanaf november 2015 tussen Wageningen Campus en station Ede – Wageningen zal gaan rijden. Eigenlijk is de auto-industrie nog niet zover en de wet- en regelgeving ervoor bestaat ook nog niet. Het is dus echt uniek in de wereld wat hier in de Foodvalley regio plaats vindt. 

Geen wonder dat wij – na het verhaal van projectleider Alwin Bakker – direct enthousiast werden van dit super ambitieuze project en natuurlijk wilden ook wij ons steentje bijdragen! De ontwikkelingen in het WEpods project gaan mega snel en er was grote behoefte aan een goede presentatie om het committee of passion te kunnen creëeren. Want dat is wat er gebeurt als je een presentatie bijwoont over de WEpods. De plannen zijn zo gaaf! Het geeft gezicht aan de innovatie en slagkracht van de Foodvalley, dat de toehoorders enthousiast worden en ook mee willen doen.

 

Website & community

Hoe krijg je de club van enthousiaste ondernemers, bestuurders en kenniswerkers nu verenigd? Het project heeft een open innovatieve insteek dus iedereen wordt opgeroepen mee te denken en alle artikelen zouden openbaar moeten zijn. Aan Youngwise de taak om ervoor te zorgen dat hiervoor een platform zou worden gecreëerd. We ontwikkelden een zeer uitgebreide tool waarop alle informatie te vinden is en waar interactie en dynamiek ontstaat rondom alle vraagstukken met betrekking tot de WEpods. Zo snel als het gaat met de WEpods, zo snel is het gegaan met de opzet van de community. Want de deadline van onze opdrachtgever provincie Gelderland, lag op minder dan 4 weken. Daarnaast werd tussendoor ook nog besloten de website van WEpods.nl te integreren, zodat het een groot platform werd. En ook dat was voor ons geen probleem! De basis is gelegd en er staat een prachtig platform, maar we hebben de lat hoger gelegd voor onszelf dus blijven we de komende tijd de community door ontwikkelen en wordt het alleen nog maar mooier!

mackbook

 

Tours & events

Omdat het combineren van organisatie met communicatie ons dagelijks werk is, zijn wij voor de WEpods het exclusieve organisatiebureau voor  tours & events rondom het zelfrijdende voertuig.
We organiseren een complete dag met als highlight de WEpods, bezoek aan de Wageningen campus of innovatieve bedrijven en projecten in de regio. Of u gaat zelf op pad met een voertuig zonder stuurwiel of rempedaal! Omdat we het gebied goed kennen zorgen we voor groepsvervoer op maat, de juiste lunchlocaties en accommodaties waar bijvoorbeeld aansluitend een congres gehouden kan worden. Uiteraard is het ook mogelijk alleen een bezoek aan de WEpods op te nemen als programma onderdeel van een bestaand evenement. Wat de mogelijkheden betreft ligt er helemaal niets vast, dus we richten het bezoek geheel naar wens in.

 

WEpods film

De opdracht was duidelijk: een film over de WEpods dat enerzijds het verhaal vertelt over de droom, het proces en de kijker meeneemt in het enthousiasme. Daarnaast moest het een groot informatief karakter hebben. We hebben een script geschreven waarin we de kijker meenemen in de ontdekkingstocht die symbolisch is weergegeven in de beklimming van de trappen van een van de hoogste gebouwen van de Wageningen universiteit. Al lopend hoor je de overpeinzingen, de hartslag kun je bijna horen. Een korte stilstand en weer door, totdat de deur geopend wordt naar het dak terwijl je hoort :…”en wat als we het gewoon doen?”. Uitkijkend over de Foodvalley regio vliegen we van daaruit de lucht in. Daar begint het verhaal van de WEpods. Een 3D animatie start en we zien de WEpods rijden door de regio! Langs het station, de woonhuizen langs de route en de Wageningen Campus. We zien hoe het allemaal werkt en dat het met name veilig is. Het verhaal vindt zijn einde, want ineens staan we niet meer op het gebouw maar beneden. Al omhoog kijkend zie je dat er nog veel moet gebeuren, maar het enthousiasme is er. “Samen moet het lukken”. Tot slot is er aan het einde een call to action om de kijkers zich aan te laten melden voor de WEpods community.

Het projectteam ontving de film met applaus. De projectleider Alwin Bakker keek de preview terwijl we live meeluisterde aan de telefoon en zei: Gaaf, dit is echt geweldig gedaan. Echt top, grote complimenten!” En een internationale zender die op dit moment werkt aan een docu-aflevering over de WEpods reageerden ook vol lof! En heel eerlijk, deze reacties laten ons echt niet koud! We zijn zelf trots op het resultaat, maar nog veel trotser op deze mooie reacties tot nu toe!

 

Bent u benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

© 2004 - 2023 | Youngwise B.V. - Het bureau uit Ede voor live communicatie & event marketing.