TU Delft en MRDH

In het voorjaar van 2019 werden wij benaderd door TU Delft en MRDH om in oktober 2019 de lancering van het Delft on Internet of Things Fieldlab te organiseren; een open platform voor ontwikkeling en testen van een IoT applicatie gebaseerd op de laatste draadloze communicatietechnologie, inclusief 5G.

Vergadering – Kennisevent – Lancering

Het programma bestond uit 3 onderdelen; een vergadering voor wethouders van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, een kennisevent omtrent digitale connectiviteit voor stakeholders én de officiële lancering van ‘Delft on Internet of Things’; een consortium van TU Delft voor innovatie op het gebied van Internet of Things. De middag werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel waarbij de gasten een rondleiding kregen op The Green Village. Daarnaast konden zij een kijkje nemen bij diverse fieldlabs die hun slimme, creatieve en spraakmakende IoT-toepassingen toonden middels demo’s.

Eventproductie

Aan Youngwise de taak om het evenement te organiseren, facilitairen en te hosten zodat onze opdrachtgever zich bezig kon houden met het inhoudelijk programma.

Vergadering

De eerste groep genodigden werd bij binnenkomst ontvangen en geregistreerd door een gastvrouw. Vervolgens stond er een lekker kopje koffie/thee voor ze klaar met een zoet lekkernij. Aansluitend startte de vergadering waarvoor alle technische faciliteiten gereed stonden.

Kennisevent

Na de vergadering voegden de stakeholders zich bij de wethouders en verplaatsten zij zich, onder het genot van een gezonde smoothie en een quinoa-cakeje, naar een andere ruimte. Hier werden ze door dagvoorzitter Ad Bastiaanse getrakteerd op de talkshow “De Digitalisering Draait Door”. Bestuurders van overheids- en kennisinstellingen, raads- en statenleden uit Zuid-Holland gingen met experts in gesprek over de kansen die digitalisering biedt, het belang voor onze economie en de kaders die nodig zijn om alle maatschappelijke effecten in goede banen te leiden. Vanwege de vele sprekers, het snelle schakelen tussen de sprekers én de externe schermen in de zaal die simultaan dezelfde presentatie moesten tonen, lag er grote druk op de techniek. Mede dankzij de inzet van een externe technische partner, was de kwaliteit van de techniek tot in de puntjes verzorgd.

Lancering

Na het kennis event, startte de lancering van het ‘Delft on Internet of Things’ op de promenade van TU Delft. Middels een officiële openingshandeling, volledig in stijl van TU Delft, gaf een robot het startsein voor het consortium voor innovatie op het gebied van Internet of Things. Aansluitend konden de bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje een kijkje nemen bij diverse demo’s van TU Delft zoals de social VR demo, een drone van Drones in the City, de Jackal robot en het autonome voertuig Twizzy.

Totaal zijn er ongeveer 100 genodigden geweest die in verschillende fases zijn aangesloten bij het evenement. Allen hebben kunnen genieten van een middag vol inspirerende sprekers, lekker eten en drinken en de nieuwste snufjes op het gebied van innovatie en tactile internet.

Wij wensen TU Delft enorm veel succes met de ontwikkeling van de IoT applicatie!

Bent u benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

© 2004 - 2023 | Youngwise B.V. - Het bureau uit Ede voor live communicatie & event marketing.