Researchlab Delft

Het Researchlab Automated Driving Delft (RADD) op de campus van de TU Delft biedt ruimte aan experimenten met automatisch vervoer in levensechte situaties, daarnaast biedt het faciliteiten aan kennisinstellingen, bedrijfsleven en overheid om producten, concepten en modellen te toetsen in verschillende omgevingen. Automatiseren van personen en goederenvervoer kan helpen verkeer en vervoer efficiƫnter, beter toegankelijk en veiliger te maken. Om automatisch vervoer in de alledaagse praktijk mogelijk te maken is er nog veel onderzoek nodig.

Het Researchlab is onderdeel van het Fieldlab Automatisch Vervoer Last Mile (AVLM). Een samenwerking tussen overheden, kennisinstellingen en MKB-ondernemers in de regio. Het RADD richt zich vooral op duurzame vervoermiddelen, waaronder elektrisch aangedreven automatische voertuigen.Ā Initiatiefnemers van het RADD zijn TU Delft, Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), de gemeente Delft en de provincie Zuid-Holland.

Universele huisstijl

Youngwise werd gevraagd voor het ontwerpen van een volledig nieuwe huisstijl die aan zou sluiten bij alle partners. Dat betekent dat we rekening hebben gehouden met de stijl en kleurstelling van TU Delft, AVLM, Gemeente Delft en Provincie Zuid-Holland. Een mooie en spannende opgave, met name omdat er veel partners bij betrokken zijn en het belang om (inter-) nationaal succesvol te communiceren erg groot is. We zijn erin geslaagd om een krachtig logo te ontwerpen, waarin het toekomst gerichte en de wetenschap worden verenigd als zijnde pijl en punt.

Dynamische website

Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met het ontwerp voor de website, waarin we de kernboodschappen van het project en de verschillende partners, als ook de invulling van het project en de onderzoeksfaciliteiten op de juiste wijze moesten worden geprofileerd. We hebben in hoog tempo de website gerealiseerd. Onze fotograaf, tekstschrijver en developers hebben keihard gewerkt om de site voor de opening met minister Schultz Verhaegen. Lees hier het verslag van de opening.

Signing Controllroom

Het Researchlab Automated Driving is fysiek met een controllroom gevestigd op de Green Village bij de TU Delft. Nadat we de huisstijl hebben gerealiseerd werd Youngwise ook gevraagd de styling van de controllroom te realiseren. Het belangrijkste was dat vanaf de toegangswegen RADD te zien was, alle partners en founders zichtbaar waren en de wanden van het interieur werden voorzien van een beeldbeleving. We hebben een moodboard gemaakt en vanuit deze beleving hebben we de visuele uitstraling van de controllroom gerealiseerd.

Benieuwd naar de website? Bekijk hem op Raddelft.nl.

Bent u benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

© 2004 - 2023 | Youngwise B.V. - Het bureau uit Ede voor live communicatie & event marketing.