Provincie Utrecht

Gastheer Provincie Utrecht organiseerde in het kader van de digitalisering van De Provincies, de Veiligheidsregio’s, Omgevingsdiensten en gemeenten zijn gezamenlijk aanwezig een uniek event waarbij voor het eerst in de geschiedenis al deze partijen bijeen waren.  Vaak is men met dezelfde ICT-mogelijkheden aan de slag en lopen zij tegen dezelfde uitdagingen aan.

Digitale Safari

Onder de naam Digitale Safari werden de Informatiemanagers, ICT-managers, functioneel beheer en opdrachtgevers vanuit de Provincies, Veiligheidsregio’s, Omgevingsdiensten en gemeenten zijn uitgenodigd voor het delen van de uitdagingen, kennis en praktische toepassingen in de praktijk. Deels een leer-arena, deels een best practice markt en bestaat deels uit ontwerpsessies. Een middag waarin de co-creatie centraal staat en synergieën werden gecreëerd.

We zijn op safari gegaan door het landschap van de best practices, langs het oerwoud van de hypes en zelfs de hoofdpijnprojecten van de informatievoorziening. Het doel deze dag was van elkaar te leren en elkaar te helpen bij de maatschappelijke opgaven.

Beursvloer

We presenteerden een programma dat bol stond van pioniers, marktpartijen en talloze partners. Op de volledige eerste verdieping werd een beursvloer gecreerd waarbij ieder zich kon presenteren, met workshops en uitdagingstafels waar de interactie met elkaar werd aangegaan.

Serious game

De kracht van samenwerking kwam volledig tot uiting toen alle deelnemers werden gevraagd in de statenzaal plaats te nemen, ieder inmiddels getooid in een gekleurde hes. In de statenzaal kwam een noodsignaal binnen. Een nieuwbericht kondigde een crisis aan, een watersnood en er moest snel worden gehandeld. Vanaf dat moment ging de serious game van start. Met echte scenario’s moest men gaan samenwerken. Het water in de silo’s steeg zichtbaar. Steeds weer moesten er uitdagingen en puzzels worden opgelost. Daarmee kon het water even worden terug gedrongen. De deelnemers werden erin mee gezogen. Zweetparels en blossen verschenen op de hoofden. Zittend op de vloer, gebogen over papieren en rennend door de ruimte werd ontdekt dat samenwerken het toverwoord was. Men kende elkaar nog niet, allemaal mensen uit verschillende disciplines van ICT-er tot aan gedeputeerde. Iedereen heeft een bepaalde expertise die onmisbaar is in de samenwerking, evenals communicatie en praktische organisatie. Alles ging om de juiste antwoorden, goede handelingen en de snelle tijd. Daarmee kon je als team winnen.

Samenwerking

De woorden van de deelnemende gedeputeerde aan het einde van de game waren treffend. Zonder samenwerking in alle disciplines is er geen vooruitgang mogelijk. Luid applaus en een lange borrel volgden. Men raakte niet uitgepraat en de reacties waren buitengewoon enthousiast. Omdat men niet wist wat er ging gebeuren was het verrassingseffect groot evenals de lessen. Het event werd afgerond met de belofte dat dit het startschot is voor de samenwerking in de opgaven. Wat zijn wij trots dat we aan de start hiervan mochten staan en dat dit event heeft mogen bijdragen aan dit inzicht.

Uit handen van de directeur van Provincie Utrecht kreeg eventmanager Lisette de Jong een award die haar deed glimmen van trots. Hoe gaaf is het als je de Pipi Langkous Award krijgt. “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan”. Een credo dat op haar lijf geschreven is. Maar wat nog veel meer terugslaat op dit eerste startschot en de bijzondere impact van het event. Heel gaaf, dank Provincie Utrecht en alle mensen waarmee we mochten samenwerken om dit tot een succes te maken, in het bijzonder Rob, Claar en Sybren!

Bent u benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

© 2004 - 2023 | Youngwise B.V. - Het bureau uit Ede voor live communicatie & event marketing.