NEON Food #6

NEON is een NEtwerk voor en door ONdernemers dat start in het kennishart van de Foodvalley: Ede en Wageningen. Het is voor ondernemers en bedrijven die bezig zijn met agro en food: van bakkers tot pluimveehouders en van kennisinstituten tot transporteurs. NEON food is een initiatief van de Gemeente Ede. ​

Op 18 september 2019 mochten wij NEON #6 organiseren. Wat was het leuk! Inspirerende verhalen van food ondernemers met goede inhoud, geweldige opkomst en een fijne sfeer. Deze bijeenkomst had als thema ‘Van product naar merk’ en vond plaats op de unieke eventlocatie, namelijk de Mauritskazerne in Ede. Het was de eerste keer dat de Mauritskazerne haar deuren opende voor een event, een bijzonder moment!

Inspirerende verhalen van Agrofood-ondernemers

Hans Steenbergen, Food Inspiration, nam ons op zijn bevlogen wijze mee in de wereld van food en hoe en waarom we van prijs naar waarde kunnen gaan. Zijn boodschap was duidelijk: “We hebben een voedselmarkt gecreëerd waarbij prijs alles bepalend is en dat moeten we veranderen met elkaar!”.

Er gingen vier ondernemers uit de regio met elkaar in gesprek; Bart Boon (Ecofields), Gert-Jan van Beek (Eitje van de Boer), Jan Dirk van de Voort (Remeker) en Joris Voorthuizen (Jorisbrood).

Tot slot vertelde Joost Belt van de Heus Diervoeders ons over wat een goede reputatie en imago oplevert voor een bedrijf richting klanten, (nieuwe) medewerkers, leveranciers en de samenleving.

Wethouder Economie Gemeente Wageningen, Dennis Gudden, vertelde ons over de resultaten van de agrifoodmonitor Ede-Wageningen en overhandigde de monitor aan de ondernemers.

NEON in actie & Blind beet

Na deze inspirerende woorden van de sprekers gingen alle ondernemers in groepen met elkaar aan de uitdagingstafels met elkaar in gesprek om elkaar te leren kennen en te praten over circulair ondernemen. Ondertussen werd er een Blind beet gereserveerd – een spannend hapje waarvan je niet weet wat je eet – door de Teka groep. Sprinkhanen omhult met chocolade en een gelei van gazpacho.

Samenwerking

Youngwise is door Gemeente Ede gevraagd om de NEON bijeenkomsten van dit jaar, samen met Marieke Laméris van Proeflab Wageningen, te organiseren. Wij hebben het concept voor deze bijeenkomst aangevuld met de ‘NEON in actie’ in combinatie met de Blind beet. Vooraf werden de gasten uitgenodigd en geïnformeerd via ons mailingssysteem Youngsend. Signing werd door onze studio opgepakt, briefings van de sprekers, de after event movie en tot slot was Lisette de moderator van het event.

 

Bent u benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

© 2004 - 2023 | Youngwise B.V. - Het bureau uit Ede voor live communicatie & event marketing.