Kelderman Bouw

Opening De Hooghe Hoed

De Hooghe Hoed is een bijzonder project dat ontwikkeld wordt door Kelderman Bouw. Door de vele samenwerkingen op zowel ambtelijk als organisatorisch niveau, kon Kelderman Bouw dan ook daadwerkelijk gaan starten met de bouw.

Youngwise werd gevraagd door Case Communicatie uit Ede om het organisatorische onderdeel van het evenement voor haar rekening te nemen. Voor Kelderman Bouw is Case Communicatie al jaren de vaste partner voor het verzorgen van de reclame en pr.

Samenwerking

Case Communicatie en Youngwise hebben al vaker met elkaar samengewerkt in projecten en het blijkt dat we beiden elkaar taal verstaan, waardoor we al vele mooie referenties samen hebben gecreëerd.

Ook dit project hebben we beiden met veel energie aangevlogen. De Hooghe Hoed is een project met een CNS basisschool met daarboven 56 appartementen. Voor de officiële handeling is een belangrijk persoon uit het verleden uitgenodigd: George Jan Casper Cavaljé (1824-1905).

Hans Koopman, directeur bij Kelderman: “We willen de kinderen blijvend betrekken bij de bouw. Daarom vieren ze allemaal mee dat we nu officieel van start gaan. Iedereen heeft lang moeten wachten op dit moment. Alle inspanningen zijn gelukkig niet voor niets geweest.” Ruim tien jaar spande Kelderman zich in voor de haalbaarheid van het plan. Door de betrokkenheid van de juiste partners en de volhardendheid van de ontwikkelaar gaat voor velen een lang gekoesterde wens in vervulling.

Weldoener

Het schoolgebouw voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. De indeling was verouderd en er was steeds vaker onderhoud nodig. Ruim 125 jaar geleden liet de heer Cavaljé de school bouwen. Hij deed dit vanuit zijn maatschappelijke en kerkelijke betrokkenheid. Deze Amsterdamse hoedenmaker is van grote waarde geweest voor de Edese samenleving.

Het plan

De combinatie van functies maakt Hooghe Hoed een uniek plan. De rijke historie van de locatie wordt voortgezet in een gloednieuwe onderwijsomgeving, gecombineerd met 56 exclusieve appartementen. Naast de school komt een peuterspeelzaal en kinderdagverblijf. Kelderman wil met het bouwplan een positieve bijdrage leveren aan een mooier centrum en plezierig onderwijs.

Feest

Ruim 180 kinderen vierden met ‘meneer Cavaljé’ de start van de bouw van de nieuwe school. Wethouder Johan Weijland, verantwoordelijk voor onder meer onderwijs èn levendig centrum, stort samen met de directie van CNS-basisschool Cavaljé en Kelderman drie kokers in de fundering. Iedere koker bevat een boodschap voor nieuwe generaties. Bij toekomstige graafwerkzaamheden, kan de koker als vondst naar boven komen.

Het programa Ede TV nieuws van de lokale omroep heeft een kort verslag van het  gemaakt van de opening. Bekijk deze hier terug.

Bent u benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

© 2004 - 2023 | Youngwise B.V. - Het bureau uit Ede voor live communicatie & event marketing.