Een e-mail versturen met YOUNGsend

hoe eenvoudig kan het zijn!

Voor het versturen van mailings gebruiken wij YOUNGsend, een eenvoudig programma voor mailings. In deze handleiding nemen we je stap voor stap mee bij het versturen van (je eerste) mailing!stap1

 

Stap 1: Get started!

Het is tijd om aan de slag te gaan!

Ga naar admin.youngsend.nl en login met je gebruikersnaam en wachtwoord. Wanneer je bent ingelogd kom je direct op het YOUNGsend dashboard.

Op dit dashboard vind je een overzicht van je laatst verstuurde mailings en eventuele “drafts”: mailings die nog niet verstuurd zijn.

Klik op de grote, groene “Create a new campaign”-knop om van start te gaan.

 

Stap 2: Details van je mailing

Het is tijd om de eerste informatie over de mailing in te vullen.

  • Bij het veld “Name this campaign” vul je een interne naam in voor je mailing, zodat je deze gemakkelijk later weer terug kan vinden. De ontvanger ziet deze naam niet.
  • Bij het veld “Write a subject line” vul je het onderwerp van de e-mail in. Dit is wat de ontvanger ziet als onderwerpregel in de e-mail. Het is hierbij mogelijk om personalisatie toe te voegen door rechts op “Insert personalisation” aan te klikken.
  • Tot slot vullen we bij “Who is it from?” een goede naam in (onze tip: gebruik elke keer dezelfde naam) en het juiste e-mail adres. De gebruiker ziet deze informatie als afzender van de e-mail.

stap2

Wanneer deze informatie allemaal juist is ingevuld kunnen we doorgaan naar stap 3.

 

Stap 3: Selecteer een template

Een template selecteren is zeer eenvoudig. Wanneer je op deze pagina komt zie je direct een overzicht van de speciaal voor jou ontwikkelde templates. Selecteer er daar één van en ga door naar stap 4!

 

Stap 4: E-mail invulling geven

Wanneer je een template hebt aangeklikt opent zich automatisch de e-mail editor. Hier kunnen we de informatie die in de mailing staat eenvoudig aanpassen. Per template is het verschillend welke informatie er aan te passen is. Je herkent de elementen die je kan aanpassen door de “Edit”  knop. Wanneer je hier op klikt opent er in de linker balk een editor. Hier kun je eenvoudig de teksten, afbeeldingen en/of links aanpassen. Wanneer je alle “Edit” knoppen langs bent gelopen en je de informatie hebt aangepast is de mailing als het goed is zoals je wilt. We klikken dan rechts bovenin het scherm op “Preview”. Dan krijg je een mooie preview te zien van hoe de mailing er uit komt te zien. Ziet dat er goed uit? Klik dan op de knop “Define recipients”.

stap5

Stap 5: Selecteer de ontvangers

Deze stap is heel simpel: hier kan je selecteren welke groep mensen de mailing mag ontvangen. Selecteer de “mailing lists” die de e-mail mogen ontvangen en ga door naar de volgende stap.

 

Stap 6: Overzicht van je mailing bekijken

Nu hebben we alle details over onze mailing ingevuld en kunnen we alles nog een keer doornemen. Controleer deze pagina en wanneer iets niet goed is klik je op de button “Edit”. Is alles goed? Dan gaan we naar de volgende stap. Klik daarvoor op de button “Test and define delivery”.

 

Stap 7: Test je mailing

Wil je nog even zien hoe de mailing eruit ziet in je eigen mailprogramma? Stuur dan een testmail naar je eigen e-mail adres of stuur de mailing door naar anderen. Ziet hij er ook daar goed uit? Mooi! Dan gaan we door naar de volgende stap!

 

Stap 8: Geef aan wanneer je wilt verzenden

Op deze pagina kan je aangeven wanneer je de mailing precies wilt versturen. Wil je hem direct versturen? Selecteer dan “Send it now”. Wil je het op een ander moment verzenden? Geen probleem, stel dan een datum en tijd in en YOUNGsend verstuurt automatisch de mailing op dat tijdstip. Je kunt onderaan deze pagina aangeven op welk e-mail adres je een bevestiging van de verzending wilt ontvangen. Wanneer dit klaar is klik je op de grote groene knop en je mailing wordt verzonden!

Kom je er nog niet helemaal uit?

Bel met Lisette en Laura: 0318 - 700649

© 2004 - 2023 | Youngwise B.V. - Het bureau uit Ede voor live communicatie & event marketing.