Future Mobility Event

WE go to the future

Het afgelopen jaar hebben de WEpods een gezicht gegeven aan de innovatie, kennisontwikkeling en samenwerkingen tussen bedrijven, overheden en kennisinstellingen in de regio. Op 7 december 2016 gaf initiatiefnemer Provincie Gelderland het stokje door aan marktpartijen die de WEpods verder een toekomst geven. Deze nieuwe periode is ingeluid met een drieluik evenement waar innovatie, kennis en samenwerking bij elkaar komen.

Weten, zien, ervaren en bijdragen liepen als een rode draad door het programma. Voor de eventlocatie is er gekozen voor het ROC A12 te Ede. Zij zijn vrijwel vanaf de start van het project een van de projectpartners en met dit evenement legden we de verbinding met het onderwijs, bedrijfsleven en de overheid. Maar het ROC A12 was niet alleen de locatie waar het event plaats vond, ook heeft het Young Media Team van ROC A12 de video- en fotoproductie verzorgd en vormden de studenten van de opleiding veiligheid een team van parkeerbeheer en veiligheid. Een geweldig support en samenwerking met deze gedreven studenten tijdens het event.

Kinderconferentie

Voor de Kinderconferentie waren 175 kinderen van het basisonderwijs uit de regio aan het woord en dachten mee over hoe de toekomst eruit zal zien. Op interactieve wijze ontdekten zij samen met MC Harold, DJ Innovatie Jarnoo en expert Alwin Bakker welke innovaties we in de toekomst kunnen verwachten.  Eén van die innovaties is uiteraard de WEpod en deze stond centraal in de ruimte opgesteld. Vervolgens werd Rick Pesch, van de Plusklas van de CNS-basisscholen, uitgeroepen tot junior Future Mobility Ambassadeur. Hij mag samen met zijn klas een bezoek brengen aan de WEpods op de Wageningen Campus. Als officieel benoemde ambassadeur sprak hij voor de camera een boodschap aan de toekomst in en deze werd later tijdens het genodigdenevent getoond. Ook werden de kinderen gevraagd om een ontwerp te maken voor het beste, meest innovatieve, bijzonderste en slimste idee voor het vervoer van de toekomst. Getekend, geknutseld, 3D geprint; alles kwam voorbij – zolang het maar in een schoenendoos paste. Tijdens de conferentie ging de deskundige jury, bestaande uit wethouder Leon Meijer, Joop Hazeleger van Knooppunt Techniek en Alwin Bakker expert Future Mobility, de verschillende ontwerpen beoordelen. De winnaar mocht een heuse 3d bril en familietickets voor Burgers Zoo in ontvangst nemen.

Future Mobility Show

Voor het genodigdenevent waren de gasten van de Provincie Gelderland, TU Delft, Gemeente Ede en Wageningen, WUR, Regio FoodValley en betrokkenen van het projectteam WEpods uitgenodigd om het WEpods project op een bijzondere wijze af te sluiten. De bijeenkomst vond plaats in het theater van de Future Mobility, dit was in een prachtige theatertent. Wethouder Leon Meijer van de gemeente Ede opende het programma en gaf het woord aan Conny Bieze die de gasten welkom heette vanuit de Provincie Gelderland. Zij gaf een terugblik op het bijzondere project en gaf vervolgens een kleine blik naar de toekomst, waarna het programma daadwerkelijk geopend werd met een multimediashow. De WEpod die centraal in de care stond was actief onderdeel van een show, aangevuld met flitsen, beelden, dynamisch licht, muziek en laser. Een reeks aan successen die de WEpods tijdens het project hebben geboekt kwam op spectaculaire wijze voorbij.

Vervolgens startte de inspiratiesessies en gaven diverse sprekers een doorkijk van de vele mogelijkheden op het gebied van Future Mobility. Eén van de sprekers was Piet Jonker van TU Delft en hij sprak over deep learning & verkeersveiligheid. Vervolgens vertelde Marcel Becker van Radboud Universiteit meer over de Ethiek van Future Mobility en Alwin Bakker liet de resultaten van de Kinderconferentie zien en sprak over de toekomst van Future Mobility.

Innovatie Expo

De afsluitende borrel vond plaats in het Vooronder van het ROC A12, daar werd de Innovatie Expovloer georganiseerd en stond de kracht van innovatie in de FoodValley regio centraal. Verschillende innovaties werden getoond, zoals 3D foodprinting, een zelfrijdende heftruck, opwekking van elektriciteit uit zout versus zoet water en Zohra, een robot voor in de zorg.

Spil in organisatie en communicatie

Vanaf het prille begin is Youngwise partner geweest in de communicatie en evenement organisatie van dit bijzondere WEpods project en daar zijn we waanzinnig trots op. Voor de organisatie van dit Grand Finale event hebben we alle facetten van organisatie en communicatie binnen Youngwise kunnen inzetten. De gehele productie van het Future Mobility Event lag in onze handen. Denk aan het uitnodigingstraject vooraf en het produceren van het drieluik eventconcept van facilitair tot en met de inhoudelijke invulling. Wij hebben showscripts geschreven voor het programma en een timecode multimediale presentatie met beeld, geluid en laser geregisseerd over de ontwikkeling van de WEpods. Daarnaast verzorgden we het uitnodigen, briefen en begeleiden van de belangrijke sprekers. Facilitair waren wij verantwoordelijk voor de inzet van de tenten, veiligheid, communicatie, catering en vele andere aspecten. Voor de invulling van de Innovatie Expovloer hebben wij alle innovatieve organisaties uit de regio benaderd en de presentaties aangevuld met spectaculaire elementen zoals Green Screen, VR Racing en de Back to the future auto.

Bekijk hier de foto’s van dit gave evenement:

Bent u benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

© 2004 - 2023 | Youngwise B.V. - Het bureau uit Ede voor live communicatie & event marketing.