Foodtruckfestival Pruuf’t

Pruuf’t is bourgondisch en Betuws genieten, oftewel lekker ète, pruven en drinken rondom het 55e Fruitcorso in Tiel.

Wie denkt dat het Fruitcorso in Tiel alleen voor oudere mensen is heeft het mis! Het Fruitcorso bestaat dan wel 55 jaar en ook de Tiels Flipje viert dit jaar tijdens dit weekend haar 80e verjaardag, maar het event staat alles behalve stil.

Youngwise werd gevraagd om het totale projectmanagement van de horeca en de evenementen van het Fruitcorso op zich te nemen. Ook was er veel behoefte om een nieuwe doelgroep aan te boren, een die jonger was en meer uit de regio kwam. Hiervoor voegden we het foodtruckfestival Pruuf’t toe.

Op rolletjes

Deze vaak bijzonder uitgedoste keukens op wielen zijn in Nederland mateloos populair en trekt grote groepen mensen aan, waaronder zeker ook jongeren. Er stonden maar liefst 30 trucks, uiteenlopend van mobiele houtovens voor pizza’s, wagens met koeien op het dak en ook Loetje uit Amsterdam was van de partij.

De foodtrucks stonden rondom de corsowagens opgesteld in het stadspark Kalverbos, gelegen aan de stadsgracht waarop de fruitmozaïeken te bewonderen waren. Een sprookjesachtige omgeving, met een leuk en gevarieerd programma. Met als toppunt de energieke tv kok Pierre Wind. Hij kwam speciaal voor de verjaardag van Flipje naar het Pruuf’t om samen met de kids jam te maken.

Bomvol festival en een tevreden organisatie

We hebben niet alleen de organisatie op ons genomen, maar ook de communicatie om het publiek te informeren en bezoeker te trekken. Denk bijvoorbeeld aan persberichten voor verschillende lokale en nationale media, flyering, online promotie met Facebook advertentiecampagne, promofilm tijdens Appelpop en ledschermen bij de invalswegen naar Tiel.  Het resultaat was een bomvol Foodtruck festival en een uitermate tevreden organisatie van het Fruitcorso.

Een kleine sfeerimpressie:

Bent u benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

© 2004 - 2023 | Youngwise B.V. - Het bureau uit Ede voor live communicatie & event marketing.