Foodstad Ede ’18/’19

In Ede komen steeds meer Food congressen en events. Deze events en congressen kunnen benut worden om het imago van Ede als Foodgemeente te versterken. Daarnaast is er mogelijkheid om op het terrein van World Food Center een blijvende installatie te plaatsen om reuring te creëren op het thema food. 

De gemeente Ede heeft Youngwise de opdracht gegeven tot het ontwikkelen van een fysieke stand die informeert, enthousiasmeert, verbindt en inspireert. Zodat bezoekers ervaren dat Ede en deze regio een innovatieve topregio is op gebied van Agro-food met veel potentie en volop in beweging.

Voor het maken van het event concept zijn we gestart met een brainstorm. De brainstorm werd geleid door Food Cabinet; de organisatoren van oa World Food Day. Daarbij waren de programmamanagers van de Gemeente Ede aanwezig en sloten wij aan voor de uitwerking van het concept. Vanuit deze brainstorm ontstond het concept ‘De tuin van Ede’.

De Tuin van Ede is een fysieke tuin waarin de verschillende elementen van het Foodverhaal van Ede wordt verteld. De Tuin bestaat, net als een echte tuin, uit verschillende tuinvakken zoals een bloemenperk, een stuk moestuin, een plantenkas of een betegelde plek om te zitten. Maar er is nog veel meer mogelijk, denk aan: proeftuin, achtertuin, voortuin, tuinfeest, akkertuin, bostuin, theetuin, speeltuin, rotstuin, moestuin. Voor de Tuin van Ede geldt; De gemeente biedt de bodem, de partners zaaien en samen zorgen we voor de groei. Net als in de ‘echte’ wereld.

De stand is inspirerend en interactief, bovenal nodigt het uit tot reflectie en gesprek. De Tuin van Ede is herkenbaar en een blikvanger op elk evenement.

Hoofdthema’s

• Food in DNA/ historisch perspectief (innovatie is traditie)

• Food en innovatie (link WUR) – toekomst, (proeftuin van de wetenschap)

• Integrale aanpak/ integraal voedselbeleid (van grond tot mond)

• Ambitie/ lef/ energie/ initiatief (hoofd in de wolken, voeten in de klei) grond

Live communicatie

Youngwise heeft het eventconcept ontworpen en de brainstorm uitwerking omgezet in een standontwerp. Als basis hebben we een in het oogspringende pop up event kas gebruikt. En daar omheen hebben we diverse tuinplots gecreëerd, die qua kleur en vulling van het groen refereerden naar de hoofdthema’s. Op basis van de corporate huisstijl van de Gemeente Ede, hebben we een specifieke huisstijl ontwikkeld voor de tuin van Ede in de stijl van de oerhollandse tuinstekers.

Na de ontwerp fase is ons team aan de slag gegaan om de kas fysiek te produceren. Vele grote en kleine veiling kisten kwamen aan bij ons in Ede, zodat ze omgeturnd konden worden door de schilders in een tuinplot. Vervolgens zijn ze gevuld met tuinaarde, bloemen en groenten. Enkele veilingkisten werden loungebanken met vrolijke kussens en hooi. De geprinte XL tuinprikkers maakten het geheel af.

Het resultaat was een kleurrijk en fleurige stand die de bezoekers als bijen op de bloemen deed afkomen. De bezoekers waren enthousiast en er ontstond een ontspannen ruimte voor gesprek. Dus doel bereikt!

Evenementen

De evenementen waar de stand de afgelopen tijd heeft gestaan:

De komende tijd zal de “Tuin van Ede” vernieuwd worden en daarvoor verzorgt Youngwise het nieuwe eventconcept, standontwerp, realisatie stand , eventmangement en project begeleiding.

 

Bent u benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

© 2004 - 2023 | Youngwise B.V. - Het bureau uit Ede voor live communicatie & event marketing.