Crossbow Coffee

Per 1 november 2017 gaat JEDE Koffie door het leven als Crossbow Coffee. Youngwise is gevraagd om te helpen met de totale rebranding van het bedrijf. Een nieuwe naam, vertrouwde kwaliteit, ongeëvenaarde service en de bekende gezichten van de koffie experts. Crossbow Coffee is dé nieuwe naam voor zakelijke koffie voor bedrijven met smaak, die je raakt recht in het hart.

Directeur Henk van der Weijden kocht het bedrijf in 2014 samen met zijn broer Aart van der Weijden. Vanuit een duidelijke visie op de koffiemarkt is vanaf dat moment hard gewerkt om het bedrijf uit te breiden. Het was nu hoog tijd voor een complete metamorfose.

Logo

Voordat onze grafische vormgever aan de slag kon gaan met het logo, hebben we de naam bedacht en deze vastgelegd bij het Benelux merkenbureau. Het realiseren van een merkidentiteit is een proces van positionering. Vooraf moet je goed weten waar de organisatie voor staat, wat de kernwaarden zijn en welke visie ze hebben. Dit komt allemaal tot uiting in het logo en de volledige huisstijl.

De uitstraling moest robuust en stoer worden met een vleugje passie. Als basiskleur werd zwart gekozen en het geijkte bruin van de koffiebonen werd verruild voor goud. Daarnaast zijn er twee steunkleuren gekozen; blauw dat refereert aan het branden van de bonen en rood aan de kleur van de bessen.

Omdat het woord Crossbow geen directe relatie heeft met koffie, is ervoor gekozen om toch boontjes terug te laten komen in het logo. Zo is er visueel wel direct een link met koffie.

Het lettertype is strak, modern en rond. Net zo rond als een koffiekopje van bovenaf gezien. Het ronde vignet geeft plaats aan de boontjes en houd het woordmerk in evenwicht.

‘Voor bedrijven met smaak’ is de payoff die later is toegevoegd. Deze staat in een handgeschreven letter en biedt mooi tegenwicht aan het strakke ronde logo.

Huisstijl

Na het ontwerpen van het logo zijn we aan de slag gegaan met de rest van de huisstijl. Denk hierbij aan de visitekaartjes, e-mailhandtekeningen, signing voor in en om de showroom, de bestickering van de bussen, bedrukking van de koffie kopjes en de advertentie voor op een ledscherm langs de snelweg.

Marketing

Op 1 november werd de nieuwe website gelanceerd en op deze dag zijn ook alle sociale mediakanalen omgezet naar Crossbow Coffee. De medewerkers kregen van tevoren een instructie van ons hoe zij dit het beste konden aanpakken.

Er is een mailing via ons mailingsprogramma Youngsend uit gegaan om de klanten te informeren over de nieuwe naam. En er stond een artikel over de complete metamorfose in de Veenendaalse krant. Dit artikel kan je hier teruglezen.

In de maand december is er een groot artikel inclusief voorpagina en foto’s over de rebranding van Crossbow Coffee verschenen in het magazine “In Zaken”.

Website

Voor Crossbow Coffee zijn we aan de slag gegaan met een ontwerp waar de sfeer en het gevoel van Crossbow Coffee van af spat. Nieuw foto- en videomateriaal zorgt dat alles goed bij elkaar past. Door gebruik van grote afbeeldingen en cinemagraphs ademt de site Crossbow Coffee.

Naast de visuele uitstraling was het bij de ontwikkeling van de website erg belangrijk dat de site gebruiksvriendelijk en nuttig is voor de bezoeker.

De website is speciaal ontworpen en op maat gemaakt voor Crossbow Coffee. Het ontwerp is vanaf de grond opgebouwd tot het Crossbow Coffee thema. De techniek achter de website is op basis van het CMS WordPress, maar geheel aangepast zodat het werkt voor Crossbow Coffee. Het CMS is uitgebreid met verschillende technische snufjes om het beheer eenvoudig te houden zonder in te leveren op functionaliteit.

Behalve de informatieve pagina’s met alle informatie over het bedrijf en de koffie is er een systeem ontwikkeld waarin alle koffiemachines met bijbehorende eigenschappen terugkomen. Voor Crossbow Coffee gemakkelijk te beheren en voor de websitebezoeker een handige tool waarmee snel een passende machine gevonden kan worden.

Film/fotografie

Bij de hele metamorfose van JEDE naar Crossbow Koffie hoorde ook een gave (bedrijfs)film waarbij de rebranding bekend werd gemaakt. Na een hele dag een cameraploeg, een fotograaf en een regisseur over de vloer te hebben gehad, is er een geweldige film ontstaan.

Voor dit project zijn we ook aan de slag gegaan met ‘cinemagraph’. Dit is een kort filmpje waarbij het beeld eigenlijk stil staat, maar één onderdeel beweegt zoals bijvoorbeeld een wapperende jurk. De cinemagraph is terug te vinden in de header van de website.

Onze fotograaf heeft de Koffie Experience, de showroom en de medewerkers vast gelegd. Deze foto’s zijn meegenomen in de website en op social media.

We zijn enorm trots op het resultaat en de gave samenwerking met Crossbow Coffee. Bekijk de website www.crossbowcoffee.nl

Bent u benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

© 2004 - 2023 | Youngwise B.V. - Het bureau uit Ede voor live communicatie & event marketing.